Voorzetapparatuur om te verstellen

Met een vorkenversteller is het mogelijk om de vorken van een heftruck exact in de juiste positie te zetten. Dat doe je door de vorken dichter of verder uit elkaar te schuiven. Dit is vooral handig als je pallets met afwijkende afmetingen moet verplaatsen. In ons assortiment vind je vorkenverstellers in verschillende uitvoeringen: met FEM adaptieplaten, geschroefde vorken of reachvorken en sideshift.

✓  Verkrijgbaar in diverse varianten (van 1 tot 8 pallets)
✓  Mogelijk met adaptieplaat, geschroefde vork of reachvork
✓  Uitvoerbaar met ventielgestuurde of separate sideshift

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor versteller voorzetapparatuur? Onze collega’s adviseren je graag.

Verstellen

Waarom voorzetapparatuur om te verstellen?

Voorzetapparatuur om te verstellen wordt voornamelijk gebruikt om goederen of pallets van verschillende afmetingen te verplaatsen. Bijvoorbeeld zeer smalle of extra brede pallets. Om beide varianten veilig op te pakken, is het nodig om de vorken van de heftruck te verstellen. Via een hendel op de heftruck schuift de chauffeur de vorken hydraulisch dichter bij elkaar of juist verder van elkaar af. Vaak gebeurt dit in combinatie met ingebouwde sideshift.

Video afspelen

Sideshifts

Het grootste deel van onze vorkenverstellers voor heftrucks is standaard uitgerust met een ventielgestuurde of separate sideshift. Deze beweegt het vorkenbord hydraulisch van links naar rechts. Dit maakt het oppakken of wegzetten van een pallet makkelijker. Je hebt meer beweegruimte richting de zijkanten, waardoor je goederen met precisie op de gewenste plek kunt zetten. 

✓  Hydraulische aangedreven
✓  Extra nauwkeurig wegzetten en oppakken
✓  Zijwaartse verschuiving van vorkenbord